Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Wauw! Zo ziet Nungwi Beach in Zanzibar eruit

Dave Breeker

Dave Breeker

Zanzibar in Tanzania heeft absoluut geen gebrek aan schitterende stranden, maar als we hier één favoriet uit moeten kiezen, gaan we toch voor Nungwi Beach. Je ziet tenslotte niet iedere dag een zee die zó turquoise en een strand dat zó hagelwit is…

Plannen om naar het oosten van Afrika te gaan? Dan denken we dat de kans groot is dat je daar een rondreis gaat maken.

Zo’n reis, die zelfstandig én in groepsverband kan worden afgelegd, combineert landen als Tanzania, Kenia en Malawi met elkaar. Het is erg indrukwekkend om per land te zien wat daar de mooiste natuurgebieden en de gaafste wildlife-ervaringen zijn.

🏜️ Lees ook Een must-see in Tanzania: de Ngorongoro Krater

Nungwi Beach in Zanzibar

Dit is Zanzibar

We kunnen het ons desondanks voorstellen dat het afvinken van alle highlights ook – op een positieve manier – vermoeiend is. Precies daarom sluiten veel reisbureaus die dit soort rondreizen aanbieden de trip af in Zanzibar, Tanzania.

Zanzibar is namelijk een van de beste strandbestemmingen ter wereld. Het eiland – of twee eilanden, moeten we eigenlijk zeggen – heeft een roemruchtig verleden waar slavernij en oorlog beiden helaas deel van uitmaken, maar is nu een sublieme hotspot voor allerlei relax-vakanties.

Nungwi Beach in Zanzibar

Dit zie je op Nungwi Beach

Daar horen vanzelfsprekend ook de nodige stranden bij. Zanzibar telt er heel wat, maar Nungwi Beach is een van onze absolute favorieten.

Dat is geen rustig strand of iets dergelijks. Nungwi is een van de belangrijkste toeristenplaatsen op Zanzibar en het stikt er van de gezellige restaurants, leuke winkeltjes en toffe accommodaties. Wie meer rust wilt, is beter af op bijvoorbeeld Jambiani Beach.

Dat neemt niet weg dat Nungwi Beach écht een paradijs is. De felblauwe zee zorgt er in combinatie met het witte strand voor dat dit waarschijnlijk een van de móóiste plaatsen is waar je ooit je handdoek uitrolt. 

Toeristisch of niet: Nungwi Beach is een aanrader voor iedereen en het is moeilijk te beseffen dat dit ooit slechts een klein vissersdorpje was.

Nungwi Beach in Zanzibar

Zo kom je op Nungwi Beach

Plannen om naar Zanzibar te gaan? Zoals gezegd: we raden het je aan om je rondreis door (het oosten van) Afrika hier af te sluiten. Een betere manier van bijkomen bestaat er eigenlijk niet.

🏖️ Wil jij ook chillen op Nungwi Beach? Dat kan. De Afrikaspecialisten van AfrikaPLUS hebben een aantal gave rondreizen door Tanzania in het aanbod. Je kunt dan bijvoorbeeld afsluiten met een week in Zanzibar.