Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Voor wandelsafari’s is er geen betere bestemming dan South Luangwa National Park

Dave Breeker

Dave Breeker

South Luangwa National Park in Zambia is thuis voor de Big Five en bestaat onder meer uitgestrekte vlaktes die in de zomer diepgroen kleuren.

South Luangwa National Park

Dit is South Luangwa National Park

Aan de oevers van de Zambiaanse rivier de Luangwa vind je meerdere, indrukwekkende natuurgebieden. South Luangwa National Park is er één van – en het is misschien wel onze favoriet.

Dat komt vooral door de verscheidenheid van omgevingen die je hier vindt. Het park bestaat uit bergen, maar ook uit savannes en grote graslanden.

Daarnaast ziet South Luangwa National Park, door veel locals vaak omgedoopt tot een simpel South Park, er tijdens ieder seizoen anders uit. Het landschap kleurt in de zomer diepgroen, maar is in de winter juist uitgestrekt en leeg.

Het loont dus altijd om een keertje terug te gaan, maar goed. Daar hebben we het nog wel een keer over.

South Luangwa National Park

Dit zie je in South Luangwa National Park

Bovenal staat South Luangwa bekend om zijn safari’s. Die ken je misschien in de jeep-vorm, maar hier in Zambia zien ze er nét iets anders uit. Dit natuurgebied wordt namelijk ook wel ‘Home of the Walking Safari’ genoemd.

Dat houdt dus in dat je de wilde dieren hier het beste al wandelend kunt bekijken. Je wordt daarbij begeleid door een park ranger en maakt daarbij een grote kans om opeens oog in oog te staan met een wilde olifant – om maar wat te noemen. Dat is stukken spectaculairder dan een rit in een jeep en daarom absoluut de moeite waard.

Overigens willen we een jeepsafari ook niet helemaal afvlakken. Dat is hier ook gewoon mogelijk en zeker de moeite waard. Het is bijvoorbeeld mogelijk om zo’n tocht ’s nachts af te leggen. En dan zie je hele andere dieren dan overdag. Jagende jachtluipaarden, bijvoorbeeld.

Andere dieren die South Luangwa hun thuis noemen, zijn olifanten, wilde honden, hyena’s, leeuwen en buffels. Het park is onder hen populair omdat de rivier de Luangwa altijd voldoende drinkwater garandeert.

🐘 Lees ook In het Bwabwata National Park in Namibië leven mensen en olifanten zij aan zij

South Luangwa National Park

Zo bezoek je het park

We raden het je aan om dit park te bezoeken tijdens een rondreis door Zambia. Je kunt dit eventueel combineren met Malawi, omdat het park dicht bij de grens ligt, maar ook met Tanzania. Tip van ons: sluit je rondreis af met een strandvakantie in Zanzibar.

Zo’n reis is te maken als groepsrondreis, maar ook als kampeersafari of een zogenoemde fly-in-safari. 

Wil jij ook South Luangwa National Park bezoeken? Neem eens een kijkje bij onze vrienden van AfrikaPLUS. Deze Afrika-experts bieden prachtige rondreizen waarbij je dit Nationale Park aandoet. Deze mooie groepsrondreis door de wildernis van Zambia en Malawi, bijvoorbeeld.