Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Su-per-gaaf: Nationaal Park Murchison Falls in Oeganda

Dave Breeker

Dave Breeker

In Nationaal Park Murchison Falls in Oeganda klatert de Nijl van Lake Kyoga in Lake Albert, onder het toeziend oog van een kudde nijlpaarden.

Murchison Falls

Dit zijn de Murchison Falls

De Murchison Falls is hét hoogtepunt van het gelijknamige national park. Hier wringt de rivier de Nijl zich door een relatief smalle doorgang van een meter of 6 en dondert hij vervolgens 45 meter naar beneden.

De hoeveelheid water die daarbij Lake Albert in valt, is vergelijkbaar met tweehonderd volle badkuipen per seconde (!). Het is wat dat betreft ook niet vreemd dat de nabije grond soms behoorlijk hard trilt…

Spectaculair om te zien en voor veel reizigers een van de absolute hoogtepunten van hun reis door Oeganda.

Nationaal Park Murchison Falls

Dit zie je nog meer in de omgeving van Nationaal Park Murchison Falls

De waterval is enorm indrukwekkend, maar dat geldt ook voor de rest van het natuurgebied. Dit nationale park in het noordwesten van Oeganda werd al in 1926 uitgeroepen tot beschermd gebied en daar was/is alle reden toe.

Het park bestaat uit een toffe mengeling van bos en savanne. Het bos, en zijn behorende rivieren, zijn thuis voor onder meer nijlpaarden en krokodillen, terwijl er op de savanne olifanten, leeuwen, luipaarden en giraffen leven. Nationaal Park Murchison Falls is in totaal thuis voor zo’n 70 dier- en 450 vogelsoorten.

Nationaal Park Murchison Falls heeft door de jaren heen verschillende beroemde bezoekers gehad, waaronder de Britse premier Winston Churchill, schrijver Ernest Hemingway en de Amerikaanse president Theodore Roosevelt. 

📍 Lees ook Bij het Afrikaanse Vierlandenpunt komen de grenzen van vier Afrikaanse landen bijeen

Murchison Falls National Park

Zo bezoek je deze bestemming

Het nationaal park, en daarmee de Murchison Falls, is toegankelijk per auto en vliegtuig. Een alternatief om het park te zien is een tocht per heteluchtballon.

Je kunt het park het beste bezoeken tijdens een kampeersafari door Oeganda. Je bezoekt dan nog meer nationale parken en bijzondere steden, zoals Queen Elizabeth National Park en de stad Jinja. Laatstgenoemde wordt gezien als de oorsprong van de Nijl.

👀 Wil je de Murchison Falls met eigen ogen zien? AfrikaPLUS organiseert een avontuurlijke 15-daagse kampeerreis door Oeganda. Tijdens deze reis kom je ook langs de Murchison waterval.