Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Slapen tussen de giraffen: het kan in Nairobi, Kenia

The Safari Collection
Dave Breeker

Dave Breeker

Maak kennis met een accommodatie genaamd Giraffe Manor. Een van de meest unieke hotels in niet alleen Afrika, maar de hele wereld.

De rothschildgiraffe is een van de meest bedreigde diersoorten ter wereld. We hadden dit artikel graag anders geopend, maar het is wat het is. Ter illustratie: ze leefden ooit in landen als Congo-Kinshasa en Zuid-Soedan, maar daar zijn ze inmiddels compleet verdwenen.

Of er ook nog goed nieuws is? Zeker. Afrika kent namelijk genoeg initiatieven die er alles aan doen om deze diersoort bestaand te houden. Een daarvan is het Giraffe Center in Nairobi, Kenia.

🐘 Lees ook Once in a lifetime: een luchtballonsafari over Kenia’s Masai Mara National Reserve

The Safari Collection

Dit is Giraffe Manor

Het Giraffe Center werd in 1979 gestart als een initiatief van de African Fund for Endangered Wildlife. Het doel: rothschildgiraffen fokken op een stuk land net buiten de Keniaanse hoofdstad.

Of dat gelukt is? Het gaat in ieder geval de goede kant op. Het aantal rothschildgiraffen neemt inmiddels weer toe. Gelukkig maar.

Dat betekent ook dat de medewerkers van het Giraffe Center op den duur niet per se meer dag en nacht op het terrein aanwezig hoefden te zijn. Het huis waarin zij gedurende de meest intensieve periode van het fokprogramma verbleven, kwam hierdoor leeg te staan.

Tot 2009: het jaar waarin men besloot hier een exclusieve accommodatie van te maken. De naam? Giraffe Manor.

The Safari Collection

Zo ziet een overnachting in Giraffe Manor eruit

Giraffe Manor is inmiddels uitgegroeid tot een van de meest iconische hotels van Afrika. Het ligt centraal op een landgoed waar het wemelt van de giraffen. Die zijn dusdanig gewend aan mensen dat ze iedere ochtend naar de ramen van Giraffe Manor lopen om samen met de gasten te ontbijten.

Ja – echt waar. Wie hier zijn of haar dagelijkse bordje havermout naar binnen werkt, hoeft niet raar op te kijken wanneer een enorme giraffe zijn hoofd naar binnen steekt. Je bent hier tenslotte te gast in zijn verblijf.

Thandiwe Muriu via The Safari Collection

Zo kom je er

Giraffe Manor is een indrukwekkende accommodatie. Het telt slechts twaalf kamers, hoewel hier inmiddels wel een tweede pand – Garden Manor – is bijgekomen, en een verblijf is behoorlijk exclusief.

🛌 Slapen in Giraffe Manor? Neem dan rechtstreeks contact op met het moederbedrijf The Safari Collection. Prijzen zijn op aanvraag. Een overnachting hier past makkelijk voor of na een achtdaagse rondreis langs de hoogtepunten van Kenia.