Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Sla de Blyde River Canyon NIET over als je plannen hebt om naar Zuid-Afrika te gaan

Dave Breeker

Dave Breeker

De Blyde River Canyon wordt ook wel de Grand Canyon van Afrika genoemd en is een van de spectaculairste fenomenen die je óóit gaat zien.

Het noordoosten van Zuid-Afrika is thuis voor verschillende topbestemmingen. Geen daarvan haalt het qua pracht en praal echter bij de Blyde River Canyon.

Deze gigantische kloof, die ook wel de Blyderivierspoort wordt genoemd, biedt je als bezoeker zoveel ooh’s en aah’s dat je hier geheid nog eens een keertje terug wilt komen.

🐟 Lees ook Schitterend: de Fish River Canyon in Namibië

Blyde River Canyon

Dit is de Blyde River Canyon

De canyon is de op een na grootste kloof ter wereld. Hij is 26 kilometer lang en op sommige plekken wel 800 meter diep.

De ravijn is ontstaan na eeuwenlange watererosie veroorzaakt door twee Afrikaanse rivieren: de Blyde en de Treur. Dit heeft geleid tot allerlei surrealistische rotsformaties, waarvan de Blyde River Canyon er min of meer één is.

Blyde River Canyon

Dit zie je bij de Blyde River Canyon

De canyon bekijken kan op verschillende manieren. Langs de rivierbedding vind je tenslotte diverse uitkijkpunten die allen unieke features, voor- en nadelen hebben.

Onze favoriet? Dat is The Three Rondavels. Je ziet hier namelijk drie enorme rotsspiralen die gelijkenissen tonen met een karakteristieke, Afrikaanse hut.

In de buurt van de kloof vind je overigens nog veel meer van dit soort bijzondere uitkijkpunten. Wonder View, God’s Window en Pinnacle Rock zijn hier slechts voorbeelden van. Erg gaaf allemaal!

Blyde River Canyon

Zo kom je er

De beroemde canyon bezoeken staat op het to-do-lijstje van menig Afrika-reiziger. We raden het je aan om dit te doen in combinatie met de Panoramaroute. Deze roadtrip staat bekend als de mooiste van het continent Afrika en loodst je langs verschillende bezienswaardigheden, waarvan de Blyde River Canyon er één is.

Rondtrekken door Zuid-Afrika kan zowel zelfstandig als in groepsverband. Zo’n rondreis gaat meestal ook naar bestemmingen die een stuk verder liggen, zoals Kaapstad en het Krugerpark.

🙋🏻‍♀️ Wil jij de canyon met eigen ogen zien? Dat kan tijdens een rondreis door Zuid-Afrika! De reisspecialisten van AfrikaPLUS hebben een aantal prachtige rondreizen door dit mooie land samengesteld.