Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Schitterend: de Fish River Canyon in Namibië

Dave Breeker

Dave Breeker

De Fish River Canyon is de op één na langste canyon op aarde. Hij is – met een beetje fantasie – te vergelijken met de Grand Canyon, maar dan zonder toeristen en overvliegende helikopters. Iets dat je ooit moet hebben gezien, vinden wij.

Fish River Canyon

Dit is de Fish River Canyon

Aan schitterende natuurgebieden heeft het Afrikaanse land Namibië beslist geen gebrek. Etosha National Park, de Sossusvlei en het Bwabwata National Park zijn hier slechts voorbeelden van.

De Fish River Canyon kan zo in dat rijtje aansluiten, hoewel dit serene landschap er wel heel anders uitziet dan de hierboven genoemde natuurgebieden. 

Verwacht bijvoorbeeld geen savannes en gortdroge vlaktes. Het is tenslotte een canyon van 160 kilometer lang, 27 kilometer breed en 550 meter diep. Erg indrukwekkend.

🏜️ Lees ook Niet missen in Namibië: de Dodevlei

Fish River Canyon

Dit kun je doen in de Fish River Canyon

Met een lengte van 160 kilometer kun je het jezelf vast voorstellen dat je een ruime keuze aan uitkijkpunten hebt. Spoiler: dat is ook zo.

En van onze favorieten is Hell’s Bend, omdat de canyon hier een aantal scherpe bochten maakt. Hikers’ Viewpoint en Sulphur Springs Viewpoint zijn twee andere voorbeelden van fabuleuze uitkijkpunten langs de canyon.

Wil je – laten we zeggen – wat meer de diepte in? Dat kan ook. Heb je wel een jeep voor nodig, maar dan kun je wel doorrijden tot het adembenemende Eagle’s Rock. Met een béétje mazzel spot je hier zelfs zebra’s.

Fish River Canyon

Zo bezoek je het natuurgebied

De meeste reizigers bezoeken de Fish River Canyon tijdens een rondreis door Namibië. Dat is een aanrader, want dan combineer je de kloof met andere bestemmingen in dit geweldige land, zoals het wildpark Etosha National Park en de Sossusvlei.

Het is ook mogelijk om Namibië te combineren met landen als Zimbabwe en Zuid-Afrika. Je bezoekt de canyon dan in combinatie met bijvoorbeeld Kaapstad en de Victoria Falls.

🐟 Wil jij ook naar de Fish River Canyon afreizen? AfrikaPLUS organiseert verschillende rondreizen door Namibië, waarvan sommigen ook de canyon aandoen. Deze reis langs de hoogtepunten van Namibië, bijvoorbeeld.