Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Queen Elizabeth National Park is het populairste park van Oeganda en het is goed te begrijpen waarom…

Dave Breeker

Dave Breeker

Vulkanische gesteentes, geweldige safarimogelijkheden en leeuwen die in bomen leven. Ja – echt waar. Queen Elizabeth National Park in Oeganda móet je ooit hebben bezocht!

Queen Elizabeth National Park

Dit is het Queen Elizabeth National Park

Oeganda heeft absoluut geen gebrek aan uiterst indrukwekkende bestemmingen. Het Murchison Falls National Park en het gorillarijke Bwindi Impenetrable Forest zijn daar slechts voorbeelden van.

Het Queen Elizabeth National Park, vernoemd naar Queen Elizabeth II, is echter het populairst van allemaal. Daar valt wat voor te zeggen – en dan drukken we ons nog zacht uit.

Dit park ligt namelijk middenin een vulkanisch gebied en dat heeft door de jaren heen gezorgd voor een wel heel bijzonder landschap. Vulkanische gesteentes, diepe kraters, kratermeren: je komt het hier allemaal tegen.

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de vele wilde dieren die Queen Elizabeth National Park hun thuis noemen.

🦍 Lees ook Oeganda’s Bwindi Impenetrable Forest is dé bestemming om wilde gorilla’s te zien

Queen Elizabeth National Park

Dit kun je doen in Queen Elizabeth National Park

Queen Elizabeth National Park in Oeganda is een gigantisch park en het is onmogelijk om daar alles van te zien. De hoogtepunten bezoeken kan natuurlijk wel – en daar zijn er nogal wat van.

De Katwe-kraters, bijvoorbeeld. Een vulkanisch gebied van 210 kilometer vol met overblijfselen van alle vulkanische explosies die hier door de eeuwen heen hebben plaatsgevonden.

Je ziet het allemaal het beste vanaf de bergtoppen van het Rwenzori-gebergte. Hiervandaan heb je een prachtig uitzicht over de omgeving.

Queen Elizabeth National Park is ook populair vanwege de vele safari-opties. Er leven hier tenslotte nogal wat beesten, waaronder olifanten, luipaarden, nijlpaarden en buffels.

Dé – bij het gebrek aan een beter woord – attractie? Dat zijn toch wel de leeuwen. Die klimmen en slapen hier namelijk in de bomen. Dat is, zoals je waarschijnlijk al had geraden, nogal ongebruikelijk en niemand weet zeker waarom de leeuwen van Queen Elizabeth National Park dat doen.

Het is lastig om ze te spotten, maar als je ze ziet, is het een bijzonder tafereel om mee te maken.

Queen Elizabeth National Park

Zo bezoek je het park

Queen Elizabeth National Park is een vast onderdeel tijdens verschillende kampeersafari’s door Oeganda: wat ons betreft dé manier om door dit land te reizen. Je ontdekt dan nog veel meer indrukwekkende plekken in het land. 

Een ervaring die je gegarandeerd niet zo snel meer vergeet!

🙋🏻‍♀️ Wil je ook Queen Elizabeth National Park bezoeken? Er zijn verschillende gave kampeerrondreizen van AfrikaPLUS, die niet alleen Queen Elizabeth National Park aandoen, maar ook prachtige bestemmingen zoals Bwindi Impenetrable Forest en Murchison Falls.