Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Plannen om de Sossusvlei in Namibië te bezoeken? Sla Dune 45 niet over

Dave Breeker

Dave Breeker

Dune 45 is een van de gigantische zandduinen die je in de woestijn van Namibië tegenkomt. Dat maakt het een ideaal uitkijkpunt – en dat is dan ook precies de reden waarom je hem niet mag skippen tijdens je bezoek aan de Sossusvlei.

Namibië bestaat voor een behoorlijk deel uit een gortdroge woestijn: de Namib. Daarin vind je een groot aantal indrukwekkende natuurparken die zéker een bezoek waard zijn.

Een voorbeeld van zo’n natuurpark is het Namib-Naukluft National Park. Een beschermd gebied waarbinnen enkele van Namibië’s beroemdste bezienswaardigheden vallen.

Dune 45 in de Sossusvlei

Dit is de Sossusvlei

Een van die bezienswaardigheden is de Sossusvlei. De vallei staat bekend om zijn torenhoge zandduinen die allemaal een opmerkelijke, rode gloed hebben.

Die kleur is ontstaan door het vele ijzer in het zand. Het maakt de duinen terecht populair, want ze zijn schitterend om te zien.

🏜️ Lees ook dodenlei

Dune 45 in de Sossusvlei

Dit is Dune 45

De duinen in de Sossusvlei zijn op meerdere manieren te zien, maar de beste manier om dit te doen, is wat ons betreft door er eentje te beklimmen.

Kies in dat geval voor Dune 45. Een zandduin die zijn naam heeft te danken aan het feit dat ‘ie langs de 45e kilometer van de weg tussen Sesriem en de Sossusvlei ligt, maar goed. Daar heb je verder ook weinig aan.

Dune 45 in de Sossusvlei

Zo bezoek je Dune 45

Interessanter is het feit dat de oranjekleurige, 170 meter hoge duin te beklimmen is. Dat kost enige inspanning, maar dan heb je ook wel een van de móóiste uitzichten over de Sossusvlei te pakken.

Ons advies? Doe dit vroeg óf juist laat op de dag. Op die momenten is één deel Dune 45 in schaduwen gehuld – en dat maakt het fenomeen mogelijk nog indrukwekkender.

De meeste rondreizen door Namibië, zowel in groepsverband als zelfstandig, doen de Sossusvlei aan. Je hebt dan veelal voldoende tijd om ook Dune 45 te beklimmen.

Dit soort reizen worden vaak gecombineerd met andere landen in het zuidelijke deel van Afrika, zoals Botswana en Zuid-Afrika.

Wil je zelf zien hoe indrukwekkend Dune 45 is? Deze groepsrondreis van AfrikaPLUS laat je het beste van Namibië zien. Je doet tijdens deze reis de Sossusvlei én de Dodevlei aan.