Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Once in a lifetime: een luchtballonsafari over Kenia’s Masai Mara National Reserve

Dave Breeker

Dave Breeker

De savannes van Kenia en haar bijbehorende beesten horen bij de absolute highlights van een rondreis door Oost-Afrika. Hoe je dat het beste ziet? Vanuit een luchtballon!

Luchtballon-safari

Dit is Masai Mara National Reserve

Masai Mara National Reserve is een van de absolute topbestemmingen in het oosten van het continent Afrika. 

Het immense natuurgebied is tenslotte thuis voor de traditionele Big Five (de buffel, de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant), maar ook het terrein voor de jaarlijkse migratie van duizenden gazelles, gnoes en zebra’s. Het is een werkelijk ongelooflijk schouwspel om te zien hoe deze dieren een rij vormen om zich te wagen aan een oversteek over de hier gelegen, gevaarlijke Mara River. Iets dat iedere Afrika-reiziger ooit moet hebben gezien.

Het Masai Mara National Reserve grenst bovendien aan Tanzania’s Serengeti National Park. De twee kunnen dus goed met elkaar worden gecombineerd.

🦁 Lees ook Maak kennis met Chobe National Park: Botswana’s beste bestemming voor een safari

Luchtballon-safari

Zo ziet een ballonsafari eruit

Masai Mara National Reserve ligt op 45 minuten rijden vanaf Kenia’s hoofdstad Nairobi en is relatief eenvoudig te bezoeken. 

Zo’n bezoek kun je op verschillende manieren vormgeven. Je kunt gaan voor een jeepsafari. Dat is het hele jaar door mogelijk en daarbij volg je meestal de weg die de Mara River aflegt. Je kunt ook gaan voor een wandelsafari. Deze vinden vaak plaats aan de rand van het nationale park. Je wordt hierbij begeleid door een park ranger.

Maar wij zijn vooral fan van zogenoemde ballonsafari’s. Je beweegt je hierbij in een heteluchtballon geruisloos boven de Mara River – op zoek naar roofdieren in de rivier én natuurlijk de Big Five. Zo’n twee uur durende ballonvaart boven het park begint meestal in de vroege ochtend en eindigt optioneel met een champagneontbijt in de wijde natuur. 

Een absolute must-do en mogelijk hét hoogtepunt van je rondreis door Afrika.

Luchtballon-safari

Zo regel je een ballonsafari

👀 Zelf de Big Five vanuit een luchtballon spotten? Een ballonsafari boeken doe je bij een touroperator. De Afrika-specialisten van AfrikaPLUS, bijvoorbeeld. Zij zorgen er dan voor dat de vlucht precies in je rondreis door Oost-Afrika past.

Dat is ook wat wij je adviseren: Masai Mara National Reserve bezoeken in combinatie met andere topbestemmingen in Kenia en Tanzania. Amboseli National Park, bijvoorbeeld. Zo haal je het meeste uit je reis.