Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Olifanten zien: in Zuid-Afrika’s Addo Elephant National Park ben je aan het juiste adres

Addo Elephant Park
Dave Breeker

Dave Breeker

Het Addo Elephant National Park is een veilige omgeving voor meer dan 350 olifanten. Sla deze beboste vallei niet over tijdens je roadtrip door Zuid-Afrika.

Addo Elephant Park

Dit is het Addo Elephant National Park

Zuid-Afrika heeft absoluut geen gebrek aan indrukwekkende natuurgebieden. Het Krugerpark en, in iets mindere mate, het Hluwluwe-Imfolozi Game Reserve zijn hier uitstekende voorbeelden van.

Sla echter ook het Addo Elephant National Park niet over. Dit park staat bekend om zijn dichte begroeiing, open grasvlaktes, beboste valleien én – uiteraard – olifanten. Het doel van het park is dan ook om de dieren te beschermen tegen stropers en hun jacht op ivoor.

Die bescherming is broodnodig, want op het dieptepunt – in 1931 – telde het gebied nog maar elf olifanten. De kudde is inmiddels gelukkig flink uitgebreid.

Een van onze favoriete bestemmingen in Zuid-Afrika!

🐘 Lees ook In het Bwabwata National Park in Namibië leven mensen en olifanten zij aan zij

Addo Elephant Park

Dit zie je in het Addo Elephant National Park

Het spotten van olifanten is vanzelfsprekend dé activiteit in het schitterende park. Dat kan op verschillende manieren, waarvan de zogenoemde game drive onze favoriet is. Je wordt hierbij in een jeep langs de olifanten gereden.

Olifanten zijn niet de enige diersoorten die hier leven. Het park is ook thuis voor een forse hoeveelheid Kaapse buffels, antilopes en de vleugelloze mestkever. Dat laatste klinkt misschien niet zo indrukwekkend, maar dat is het wel. Deze kever komt namelijk nagenoeg alleen in Addo voor.

Addo National Park staat verder bekend om zijn schitterende natuur. Je ziet er heuvels, maar ook valleien. Grasvlaktes én prachtige kusten. Het park bevat tenslotte het prachtige Darlington-meer.

Addo Elephant Park

Zo bezoek je het natuurgebied

Het Addo Elephant National Park is een populaire stop tijdens roadtrips door Zuid-Afrika. Het ligt vlakbij Port Elizabeth, maar is ook te combineren met bijvoorbeeld de Drakensbergen en het Krugerpark, hoewel die bestemmingen wel op een flinke afstand liggen.

Reizen door Zuid-Afrika kan op verschillende manieren: als groepsrondreis, maar ook zelfstandig in een huurauto of -camper.

🙋🏻‍♀️ Wil jij Addo Elephant Park met eigen ogen zien? Neem dan een kijkje bij AfrikaPLUS. Deze Afrikaspecialisten organiseren gave rondreizen door Zuid-Afrika. Deze 22-daagse autorondreis bijvoorbeeld, waarbij je ook Addo aandoet.