Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Oeganda’s Bwindi Impenetrable Forest is dé bestemming om wilde gorilla’s te zien

Dave Breeker

Dave Breeker

Het Bwindi Impenetrable Forest is voor veel reizigers het absolute hoogtepunt van een reis door Oeganda. Dat komt vooral door je hier heel, heel dicht bij de majestueuze dieren kunt komen.

Bwindi Impenetrable Forest

Dit is het Bwindi Impenetrable Forest

In de bergen van Oeganda vind je een van de meest indrukwekkende natuurgebieden van het land: Bwindi Impenetrable Forest. Een absolute jungle vol wildlife die zijn naam heeft te danken aan de enorme hoeveelheid brandnetels die hier groeit.

Schrikt dat je af? Geen zorgen. De gorilla’s die hier wonen, verslinden ze op grote schaal, zodat jij jezelf er niet meer aan kunt branden.

🐒 Lees ook Liwonde National Park is het meest indrukwekkende nationale park van Malawi

Bwindi Impenetrable Forest

Dit moet je weten over de gorilla’s in Bwindi Impenetrable Forest

Diezelfde gorilla’s zijn waarschijnlijk de reden dat je dit bos wilt zien. Wilde gorilla’s zie je tenslotte niet iedere dag. Zeker niet gezien het feit dat er wereldwijd nog maar zevenhonderd over zijn. Ongeveer de helft daarvan woont in het Bwindi Impenetrable Forest.

Verschillende organisaties, waaronder de Uganda Wildlife Authority (UWA), maken zich hard voor de bescherming van deze zeer bedreigde diersoort. Ze bestuderen het gedrag van de beesten, maar beschermen hen ook tegen stropers.

Het is in dat kader goed als je meegaat op een zogenoemde Gorilla Trek door Bwindi Impenetrable Forest. Je betaalt hier allereerst een vergunning voor. Die krijg je niet snel en het is ook vrij prijzig. Maar met dat geld geef je een organisatie als de UWA wél de mogelijkheid om de gorilla’s te beschermen, zodat hun toekomst wordt gegarandeerd.

Bwindi Impenetrable Forest

Zo ziet een bezoek aan de gorilla’s eruit

Plannen om Oeganda te bezoeken? Kies dan allereerst voor een rondreis. Deze gaan vrijwel altijd naar het Bwindi Impenetrable Forest, omdat dit hét hoogtepunt van het land is. AfrikaPLUS kan je hiermee helpen, inclusief vergunning voor een Gorilla Trek.

De trektocht zelf houdt in dat je met een kleine groep de jungle in trekt om daar up-and-close met een groep berggorilla’s te komen. Dat is voor veel reizigers niet alleen een spannende, maar ook ontroerende ervaring. We delen tenslotte behoorlijk wat eigenschappen met de dieren.

Zo’n rondreis combineert het Bwindi Impenetrable Forest bovendien met andere bestemmingen die – soort van – in de buurt liggen. Voorbeelden: Lake Mbruo National Park en Queen Elizabeth National Park.

👀 Wil je oog in oog staan met gorilla’s in Oeganda? Een kampeersafari, zoals deze prachtige reis, is de ideale manier om in een kleine groep dit fascinerende land door te reizen.