Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Niet skippen in Kaapstad: de Tafelberg

Tafelberg
Dave Breeker

Dave Breeker

De Tafelberg is voor veel reizigers naar Zuid-Afrika het letterlijke én figuurlijke hoogtepunt. Deze ruim een kilometer hoge, maar toch plat uitziende berg is iconisch voor Kaapstad en op meerdere manieren te bekijken. Een aantal suggesties: wandelend, per kabelbaan óf vanuit een helikopter.

Tafelberg

Dit is de Tafelberg

Kijk – op papier is de Tafelberg gewoon een berg. Maar met enkel die omschrijving doen we het fenomeen toch ernstig te kort…

De 1.086 meter hoge berg is namelijk ook een uitkijkpunt, stadsicoon, hoogtepunt van een bijbehorend nationaal park (Table Mountain National Park, aangenaam)… En dan hebben we het nog niet eens gehad over de honderden planten- en bloemensoorten die alléén maar op de Tafelberg groeien.

Al met al iets dat je ooit in je leven gezien moet hebben, vinden wij.

🏘️ Lees ook Bezoek zeker Bo-Kaap: de meest kleurrijke wijk van Kaapstad

Tafelberg

Zo bezoek je de Tafelberg

De Tafelberg is op meerdere manieren te bezoeken, maar wij hebben wel wel drie uitgetekende favorieten: wandelend, per kabelbaan of vanuit een heli.

Wandelend

Dit is de manier die je het meeste tijd kost, maar ook het avontuurlijkst is. 

Hiken kan via verschillende wandelroutes, maar het meest voor de hand liggend is de Platteklip Gorge. Deze begint en eindigt bij de stations van de kabelbaan, neemt een uur of drie in beslag en geeft je onderweg schitterende vergezichten over Kaapstad en omgeving.

Per kabelbaan

We noemden hem al eventjes: de kabelbaan. Voor een fors deel van de vier miljoen toeristen die jaarlijks de Tafelberg beklimmen dé manier om naar de top te trekken. 

Hét voordeel van de kabelbaan? Je doet er geen drie uur over, maar slechts een paar minuten. 

Het gevaarte vertrekt bovendien om de tien minuten én is in staat om 360 graden te draaien, zodat je onderweg al kunt genieten van allerlei toffe vergezichten.

Vanuit een helikopter

…en dan is er nog de optie voor echte levensgenieters: de heli. 

De toestellen vertrekken vanaf meerdere plekken in de stad en de vluchten duren een minuut of twintig, maar dan zie je ook wel de Tafelberg in vol ornaat.

Wat je manier van naar boven komen ook is: het uitzicht vanaf de Tafelberg hoort bij de mooiste van heel Zuid-Afrika en is ongetwijfeld een van de highlights van je reis door het continent Afrika!

🙋🏽 Wil jij ook bovenop de Tafelberg staan? Dat kan met een rondreis door Zuid-Afrika, waarbij je ook Kaapstad aandoet. De reisspecialisten van AfrikaPLUS hebben een aantal gave Zuid-Afrikareizen samengesteld. Deze prachtige 17-daagse autorondreis, bijvoorbeeld.