Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Niet missen in Zuid-Afrika: het dorpje Graskop

Dave Breeker

Dave Breeker

Graskop is een plaats met een verleden in de mijnindustrie en is nu een ideaal vertrekpunt voor reizigers die Afrika’s topattracties willen beleven, waaronder de Panoramaroute.

Graskop

Dit is Graskop

Voor het verleden van deze plaats moeten we enigszins terug in de tijd. Naar het jaar 1880, om precies te zijn. Het dorpje werd toen gesticht als een soort kamp voor mijnwerkers die in de naburige goudmijn aan de slag moesten.

Die tijden liggen inmiddels achter ons. Graskop moet het nu hebben van een heel andere industrie: toerisme. Reizigers naar Zuid-Afrika kunnen hier namelijk van alles beleven.

🏞️ Lees ook De Panoramaroute door Zuid-Afrika is een van de gááfste roadtrips ter wereld

Graskop

Dit zie je in Graskop

Een aantal van Zuid-Afrika’s bestemmingen ligt namelijk vlakbij deze plaats. Het bekendst is waarschijnlijk God’s Window. Dit is een soort natuurlijk raamwerk waarvandaan je een 700 meter diepe ravijn in tuurt. Uiterst indrukwekkend en een van de gaafste uitzichtpunten van heel Afrika.

Wie nog meer van dit soort fenomenen wilt zien, kan vanuit Graskop beginnen aan de Panoramaroute. Dit is een roadtrip die je langs enkele van de mooiste bezienswaardigheden van Zuid-Afrika loodst, waaronder de Bourke’s Potholes en de Blyde River Canyon.

We willen Graskop zelf echter niet tekort doen, want ook in het dorp zelf is voldoende te beleven. De Graskop Gorge Lift, bijvoorbeeld: een 50 meter hoge lift die je niet naar boven, maar juist beneden brengt. Je komt dan terecht in een tropisch regenwoud. Erg bijzonder.

De Big Swing is een ander, indrukwekkend tafereel. Je maakt bij deze attractie, die bekendstaat als de hóógste schommel ter wereld, een vrije val van zo’n 70 meter richting een ravijn met waterval. Durf jij?

Graskop

Zo kom je in dit dorpje

Omdat Graskop voor een reizigers het startpunt is voor de Panoramaroute is de plaats inbegrepen bij veel (zelfstandige) rondreizen door Zuid-Afrika. 

We raden het je dan ook aan om Graskop te combineren met andere bestemmingen in het land, zoals het Krugerpark, de Drakensbergen en alles wat je langs de Panoramaroute tegenkomt.

🙋🏻‍♀️ Wil jij Graskop bezoeken? De reisspecialisten van AfrikaPLUS hebben een aantal gave reizen door Zuid-Afrika samengesteld. Tijdens enkele van deze reizen kom je ook langs Graskop.