Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Niet missen in Zimbabwe: het Hwange National Park

Dave Breeker

Dave Breeker

Het Hwange National Park is het gróótste wildpark van Zimbabwe en een van de populairste bestemmingen van het land. Dat komt onder meer doordat hier werkelijk een enorme populatie olifanten leeft.

Hwange National Park

Dit is het Hwange National Park

Rotsachtige heuvels. Bossen die volstaan met mopanebomen die alléén in zuidelijk Afrika groeien. En een compleet gebrek aan permanente waterbronnen. Welkom in Hwange National Park: een van de meest indrukwekkende bestemmingen van het continent Afrika.

Met name dat gebrek aan waterbronnen is bijzonder. Je zou namelijk zeggen dat het 14.500 vierkante kilometer grote natuurgebied daarmee onleefbaar wordt voor wilde dieren.

Niets is echter minder waar. Het park maakt hierdoor namelijk gebruik van waterpoelen waarbij het water kunstmatig wordt opgepompt. Die poelen zijn onder zowel toerist als dier erg populair.

💦 Lees ook De Okavangodelta is een van de meest fascinerende bestemmingen van heel Afrika

Hwange National Park

Dit zie je in Hwange National Park

Dit natuurgebied bezoeken is een absolute must als je in zuidelijk Afrika bent. Je kunt hier allereerst de Big Five spotten: buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten. Met name de olifanten zijn hier goed vertegenwoordigd. Het park heeft daarnaast een van Afrika’s grootste populaties wilde honden.

Je ziet dit het beste tijdens een zogenoemde game drive. Je rijdt daarbij in een jeep langs de mooiste plekken van het park.

Een wandelsafari is een andere aanrader. Deze wandelingen van een of meerdere dagen starten veelal bij Main Camp, hoewel het ook een optie is om te starten bij het Sinamatella Camp of het Robins Camp. De laatste twee varianten zijn stukken rustiger.

Hwange National Park

Zo bezoek je dit natuurgebied

Wil je dit park zien? Combineer het dan met andere highlights in Zimbabwe en omstreken. De wereldberoemde Victoria Falls, bijvoorbeeld. Het Hwange National Park ligt precies op de route naar deze waterval.

Rondreizen door Zimbabwe kan op verschillende manieren. Gebruikelijke opties zijn groepsrondreizen, kampeersafari’s en fly-in safari’s.

🙋🏻‍♂️ Wil je zelf wilde dieren spotten in Hwange National Park? De specialisten van AfrikaPLUS hebben geweldige reizen door Zimbabwe samengesteld, waarbij je dit park aandoet. Deze gave rondreis door de wildernis van Botswana en Zimbabwe, bijvoorbeeld.