Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Niet missen in Namibië: de Dodevlei

Dave Breeker

Dave Breeker

Dodevlei betekent vrij vertaald zoiets als dood moeras en dat is in principe een toepasselijke omschrijving. Veel droger dan de zandduinen die je hier ziet, wordt het namelijk niet snel.

Namibië telt een aantal schitterende natuurgebieden die zéker op je bucketlist horen wanneer je plannen hebt om het land te bezoeken. Een daarvan is het Namib-Naukluft National Park. Een beschermd gebied dat bij de grootste wildparken ter wereld hoort en voor een fors deel bestaat uit een gortdroge woestijn.

Binnen het Namib-Naukluft National Park vind je verschillende valleien die helemáál een bezoek waard zijn. De Sossusvlei, bijvoorbeeld. Een landschap dat behoorlijk wat gelijkenissen vertoont met Mars, al moeten we eerlijk bekennen dat we nog nooit op deze planeet zijn geweest.

🏜️ Lees ook Onbewoonbaar, maar ook fenomenaal: Dallol in Ethiopië

Dodevlei

Dit is de Dodevlei

De Sossusvlei geldt als dé – bij het gebrek aan een beter woord – attractie van het Namib-Naukluft National Park, maar er is een parkbestemming die wij zelf nog nét iets indrukwekkender vinden.

Maak kennis met de Dodevlei. Thuis voor zandduinen die drie keer zo hoog zijn als de Dom in Utrecht en waar het zó droog is dat de schaars aanwezige bomen er niet eens in slagen om te ontbinden.

Dodevlei

Dit zie je in de Dodevlei

De Dodevlei bezoeken is een must wanneer je naar Namibië gaat. De torenhoge zandduinen zijn, in combinatie met de gescheurde aarde en de dode acacia’s, werkelijk buitenaards om te zien. 

De meest indrukwekkende duinen hebben een eigen naam gekregen, zoals Big Daddy Dune, Star Dune en Hidden Vlei. Mocht je niet weten waar je moet beginnen, dan bieden deze duinen een uitkomst.

Dodevlei

Zo bezoek je het park

De Dodevlei is te bezoeken via een avontuurlijke rit over de ruige en intense zandwegen. Zo’n reis is meestal inbegrepen wanneer je een rondreis door Namibië boekt.

Dit soort rondreizen bezoeken ook de eerder genoemde Sossusvlei en andere aanraders in Namibië, zoals Etosha National Park. 

Wil je de Dodevlei zelf bezoeken? AfrikaPLUS organiseert verschillende groepsrondreizen. Beleef het beste van Namibië op zo’n prachtige reis en bezoek de Dodevlei en Sossusvlei, onder andere.