Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Nergens anders is de kans op het spotten van neushoorns zó groot als in Kenia’s Lake Nakuru National Park

Dave Breeker

Dave Breeker

Lake Nakuru National Park is een van onze favoriete natuurgebieden in het oosten van Afrika. Het feit dat hier zoveel zwarte en witte neushoorns, maar ook leeuwen en luipaarden leven, speelt daarin een grote rol.

Lake Nakuru National Park

Zo ziet Lake Nakuru National Park eruit

Gemeten naar Afrikaanse maatstaven is Lake Nakuru een relatief klein nationaal park. Het is 45 vierkante kilometer groot. Ter illustratie: Masai Mara National Reserve, verderop in Kenia, telt 1.510 vierkante kilometer. We bedoelen maar.

Dat betekent echter niet dat je hier geen hele lange tijd zoet kan zijn. Het park, dat is gesitueerd rondom een schitterend en gelijknamig meer, is tenslotte enorm gevarieerd.

Savannes, moerassen, grasvelden en bossen: je vindt het allemaal in dit park op zo’n 3,5 uur rijden vanuit de Keniaanse hoofdstad Nairobi.

🦩 Lees ook Lake Nakuru in Kenia staat bekend om zijn vele flamingo’s…

Lake Nakuru National Park

Dit zie je in Lake Nakaru National Park

De grootste, bij het gebrek aan een beter woord, attractie van Lake Nakuru National Park? Dat zijn toch de vele dieren dit dit leefgebied hun thuis noemen.

De meest opvallende zijn de zwarte en witte neushoorns. De kans is ontzettend groot dat je ze hier tegenkomt. Zeker wanneer je per jeep naar een punt genaamd Rhino Point gaat. Oh – het verschil tussen de zwarte en de witte neushoorn? De zwarte variant heeft een puntige bovenlip. Je kunt het maar weten.

Het park staat verder bekend om zijn flamingo’s. De hoeveelheid flamingo’s rondom het meer schommelt door de jaren heen echter behoorlijk. Tot grofweg 2012 waren de dieren met zoveel dat Lake Nakuru een ware roze zee was. De overstromingen die in de jaren daarna volgden, zorgden ervoor dat de beesten ergens anders hun heil zochten. Sinds 2020 bevindt de situatie zich hier een beetje tussenin.

Andere, opvallende dieren in het natuurgebied zijn giraffen, leeuwen, luipaarden, waterbokken en zebra’s.

Lake Nakuru National Park

Zo bezoek je dit park

Plannen om deze kant op te gaan? Ga dan voor een rondreis door Oost-Afrika. Je kunt Lake Nakuru dan combineren met andere topbestemmingen in deze regio, zoals Kenia’s Masai Mara National Reserve en Tanzania’s Serengeti National Park.

🙋🏻‍♀️ Wil je Lake Nakuru National Park zelf beleven? Deze prachtige groepreis neemt je mee naar de beste hoogtepunten van Oost-Afrika, inclusief Lake Nakuru.