Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Maak kennis met Tsingy de Bemaraha National Park: een bizar mooi landschap in Madagaskar

Karim Nari via Ministere du Tourisme Madagascar
Dave Breeker

Dave Breeker

De puntige, grijze steenformaties hebben met een béétje fantasie wel iets weg van Mordor, hoewel we het natuurgebied met enkel die omschrijving ernstig tekort doen…

Madagaskar is een unieke bestemming. Het land toont namelijk gelijkenissen met de oostelijke en zuidelijke landen op het Afrikaanse vasteland, maar toch ook weer niet.

Qua stijl is het soms een beetje een mengeling van twee continenten: Afrika en Azië. Dat uit zich onder meer via de officiële taal van het land: Malagasy. Dit is een soort afgeleide van het Indonesisch.

En dan zijn er ook weer bestemmingen, zoals de hoofdstad Antananarivo, die wel iets weghebben van Latijns-Amerika. 

Kortom: een erg bijzonder land.

🌳 Lees ook De Avenue of the Baobabs: de móóiste straat van Afrika

Tsingy de Bemaraha National Park
Karim Nari via Ministere du Tourisme Madagascar

Dit is Tsingy de Bemaraha National Park

Wat dat betreft, sluit Tsingy de Bemaraha National Park hier uitstekend op aan. Dit is namelijk ook al een bestemming die zich gewoonweg lastig laat omschrijven. Maar we gaan toch een dappere poging doen.

Tsingy betekent in het Malagasy namelijk zoiets als ‘niet te belopen met blote voeten’. En dat is precies wat dit nationale park in een notendop is.

Dit natuurgebied bestaat namelijk volledig uit puntige plateaus die richting de hemel wijzen. Het is het resultaat van een eeuwenlange erosie door grondwater. Dit heeft onder meer grotten, kloven en formaties van kalksteen ontwikkeld.

Het unieke hieraan is dat deze punten werkelijk alle kanten uitschieten. Sommigen omschrijven Tsingy de Bemaraha National Park daarom ook wel als een soort bos waarin de bomen zijn vervangen door naalden van kalksteen.

Hoe dan ook: Tsingy de Bemaraha National Park is geweldig om een keer te bezoeken.

Tsingy de Bemaraha National Park
Karim Nari via Ministere du Tourisme Madagascar

Hier moet je zijn

De mooiste steenformaties en dergelijke? Die vind je in het parkdeel genaamd Grand Tsingy. En hoewel ze er vanuit alle rangen en standen indrukwekkend uitzien, adviseren we je één ding: loop over de hangbrug.

Inderdaad: er loopt een hangbrug over het meest puntige deel van Tsingy de Bemaraha National Park. Hij oogt een béétje wankel, dus je moet er stalen zenuwen voor hebben. Maar zo ervaar je het bijzondere natuurgebied wel op z’n best.

Tsingy de Bemaraha National Park
Karim Nari via Ministere du Tourisme Madagascar

Zo bezoek je Tsingy de Bemaraha National Park

Tsingy de Bemaraha National Park bezoeken doe je tijdens een rondreis door Madagaskar. Je kunt dan ook andere bestemmingen in het land aandoen, zoals de Avenue of the Baobabs. Nog zo’n aanrader.