Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Maak kennis met Matobo National Park: thuis voor witte én zwarte neushoorns

Dave Breeker

Dave Breeker

Matobo National Park in Zimbabwe is een van onze persoonlijke favorieten, omdat wildlife hier wordt gecombineerd met een indrukwekkend stukje geschiedenis.

Matobo National Park

Dit is Matobo National Park

En dat vinden wij niet alleen. Dat vinden ze blijkbaar ook bij UNESCO. Het park werd in 2003 door hen op de Werelderfgoedlijst gezet. Dat komt allereerst door de natuur. Het Matobo National Park beschikt bijvoorbeeld uit een aantal unieke rotsformaties van graniet. Deze zitten zo in elkaar dat het nét lijkt alsof ze op elkaar balanceren. Het park heeft desondanks ook een grote historische waarde. Je ziet hier bijvoorbeeld een aantal grotten waarop je tekeningen van zo’n tweeduizend jaar oud vindt. Deze zijn ooit gemaakt door de San-bosjesmannen.

🏞️ Lees ook Etosha National Park: het grootste beschermde natuurgebied van Namibië waar je zelf doorheen mag rijden

Matobo National Park

Dit zie je in Matobo National Park

De meeste bezoekers komen echter voor de dieren en daar is genoeg reden toe. Matobo is namelijk thuis voor zowel witte neushoorns als zwarte neushoorns.  Beiden worden met uitsterven bedreigd en daarom heeft het park zogenoemde kweekzones bedacht: plekken waar de dieren zich kunnen voortplanten en die ervoor gezorgd hebben dat er nu een grote populatie neushoorns in het natuurgebied leeft.  Het zijn niet de enige wilde dieren die dit natuurgebied hun thuis noemen.

Het park huisvest bijvoorbeeld ook hyena’s, gnoes, luipaarden en zebra’s. De meeste dieren vind je in het Whovi Game Park: een parkdeel waar de beesten nauwlettend in de gaten worden gehouden, zodat stropers geen kans hebben. Een heel andere, maar minstens zo indrukwekkende bestemming is het graf van Cecil John Rhodes. Rhodes is de stichter van Zimbabwe, dat toen nog Rhodesië heette. Zijn graf is een heilige plaats voor verschillende lokale stemmen. Je hebt hiervandaan een fabuleus uitzicht over het natuurgebied.

Matobo National Park

Zo bezoek je dit natuurgebied

Matobo National Park is een van de populairste bestemmingen van Zimbabwe. Het park bezoeken doe je tijdens een rondreis door Zimbabwe óf in combinatie met landen als Botswana, Namibië in Zuid-Afrika. 

🙋🏻‍♀️ Wil je zelf Matobo National Park bezoeken? Wij adviseren je een kampeersafari of een groepsrondreis. Onze vrienden van AfrikaPLUS organiseren prachtige rondreizen door Namibië, waarbij je dit mooie natuurgebied aandoet. Dit gave avontuur door Namibië, Botswana en Zimbabwe, bijvoorbeeld.