Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Maak kennis met Chobe National Park: Botswana’s beste bestemming voor een safari

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Chobe National Park móet je volgens ons ooit een keertje hebben bezocht. Je ziet er olifanten, maar ook zebra’s. Giraffes, maar ook nijlpaarden. En los van alle dieren is het ook gewoon een schitterend natuurgebied…

Dit is Chobe National Park

Chobe National Park is een van de mooiste plekjes in het zuiden van Afrika. Dat komt vooral omdat het bijna 12.000 vierkante kilometer grote park zo enorm divers is.

Het is grofweg verdeeld in drie delen: Savuti Marsh, Serondela en Linyanti Marsh. De Savuti Marsh is het meest westelijke deel en bestaat voor een groot deel uit moerassen en graslanden. Serendola ligt in het noordoosten en is bovenal een stuk groener. De Liyanti Marsh in het noordwesten bestaat dan weer vooral uit bossen en lagunes.

De diepblauwe Chobe River, waarnaar het park is vernoemd, slingert voornamelijk door Serondela. Hij legt een weg af langs zanderige terreinen, dichte bossen en verschillende kleine dorpjes.

Het park werd in 1967 aangewezen als nationaal park en heeft zijn huidige vorm sinds 1987.

🐘 Lees ook Amboseli National Park in Kenia is Afrika’s beste bestemming voor het spotten van olifanten

Dit zie je in Chobe National Park

De meeste reizigers bezoeken Chobe National Park voor de vele wilde dieren die er rondlopen.

Olifanten zijn het beste vertegenwoordigd. Het gaat hier om de Kalahari-olifanten, om precies te zijn. Dat is een iets ander soort dan de gebruikelijke variant, omdat ze kleinere slagtanden hebben. Ze zijn daarmee minder aantrekkelijk voor stropers, waardoor de populatie nog altijd groeiende is.

Andere dieren die hier veel voorkomen, zijn giraffes, zebra’s, hyena’s, leeuwen en zwijnen.

Zo bezoek je het park

Hoe je Chobe National Park het beste ziet? Tijdens een safari. Je rijdt dan met een jeep langs verschillende plekken waar de kans op het zien van wildlife het grootst is.

Het is misschien een idee om dit te combineren met een boottocht. Chobe National Park is niet voor niets vernoemd naar een rivier. Vanaf het water zien die olifanten er op de een of andere manier nóg indrukwekkender uit…

Chobe National Park zelf kun je het beste combineren met andere bestemmingen in het zuidelijke deel van Afrika. Het park ligt vlakbij Four Corners: de plaats waar de grenzen van Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe bijeen komen.

Je kunt zodoende ook verschillende interessante plekken in de omgeving bezoeken, zoals de Okavangodelta en zoutvlakte Makgadikgadi Pan.