Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Liwonde National Park is het meest indrukwekkende nationale park van Malawi

Liwonde National Park
Dave Breeker

Dave Breeker

Je vindt in Liwonde National Park ruim 500 vierkante kilometer aan savanne, meren en rivieren die heel veel wilde dieren huisvesten, waaronder de Big Five.

Dit is Liwonde National Park

Het schitterende en rustige Liwonde National Park is een van de absolute topbestemmingen in het zuidoostelijke deel van het continent Afrika. Je ziet er uitgestrekte savannes, maar ook drassige moerassen. Indrukwekkende lagunes, maar ook relatief dichte bossen. Behoorlijk gevarieerd, dus.

Tel daar de vele schitterende baobab- en palmbomen bij op en je hebt een uiterst indrukwekkend natuurgebied dat je zéker niet mag missen tijdens je reis door Afrika.

🌳 Lees ook De Avenue of the Baobabs: de móóiste straat van Afrika

Liwonde National Park

Dit zie je in Liwonde National Park

De meeste bezoekers trekken naar Liwonde National Park om de wilde dieren te zien. Die zijn hier dan ook rijkelijk aanwezig. Onder de genodigden: de traditionele Big Five (bestaande uit buffels, leeuwen, luipaarden, neushoorns en olifanten), cheetah’s, zebra’s en bavianen.

Hou ook het water goed in de gaten, want de kans is groot dat je hier een nijlpaard of krokodil spot.

Hoe je dat allemaal ziet? Met een safari, natuurlijk. Dat kan bijvoorbeeld per jeep, maar ook in een kano. De Shire River loopt door het park en is een van de favoriete badplaatsen van de olifanten die in het park leven.

Een derde optie is een zogenoemde wandelsafari. Deze vertrekken meestal vanaf de rand van het natuurgebied en geven je de kans om oog in oog te staan met het wildlife van het nationale park.

Liwonde National Park

Zo bezoek je het park

Malawi is een ideaal land om te verkennen aan de hand van een kampeersafari. Je reist daarbij door verschillende landen, waarbij je middenin de natuur verblijft – met de geluiden van de Afrikaanse wildernis op de achtergrond. Een toffe manier van reizen.

Een andere optie is een fly-drive. Dit maakt het makkelijker om Malawi met buurtlanden te combineren, zoals Zambia en Tanzania.

🙋🏻‍♀️ Wil je Liwonde National park zelf beleven? Je gaat erheen tijdens deze gave reis door de wildernis van Zambia en Malawi via AfrikaPLUS.