Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Lake Malawi is een ideale bestemming om te duiken en te snorkelen

Dave Breeker

Dave Breeker

De onderwaterwereld van Lake Malawi ziet er werkelijk fenomenaal uit en je kunt hier meer dan zeshonderd (!) vissoorten spotten.

Lake Malawi

Dit is Lake Malawi

Het is een van de gróótste zoetwatermeren van het continent Afrika: Lake Malawi in, niet geheel verrassend, Malawi.

Om je een beetje een idee te geven van hoe groot het meer is: het beslaat ongeveer 20% van het hele land. De kustlijn rondom het meer is dan ook gigantisch en een geweldige aaneenrijging van toffe vissersdorpjes, verlaten baaien en tropische stranden. 

Absoluut de moeite waard om ooit gezien te hebben!

🐴 Lees ook Het oudste dorp van Kenia is thuis voor duizenden ezels

Lake Malawi

Dit zie je in en om Lake Malawi

Lake Malawi heeft een tropische uitstraling. Het felblauwe water en de zachte stranden spelen daarin een grote rol. Het is een ideale plaats om bij te komen van een rondreis door Afrika.

We kunnen het ons echter voorstellen dat je hier ook wel iets wilt ondernemen. In dat geval loont het om je snorkel- of duikbenodigdheden van stal te halen. Het meer beschikt namelijk over een geweldige onderwaterwereld die ruim zeshonderd vissoorten hun thuis noemen.

Blijf je liever op het droge? Pak dan vanaf Cape Maclear de boot naar Mumbo Island. Dit is een onbewoond eiland waar je geweldige wandelingen maakt, hoewel we het je ook hier adviseren om toch je snorkel en duikbril af te stoffen…

Lake Malawi

Zo kom je er

Dit enorme meer bezoeken is een echte aanrader. Vooral omdat het zo makkelijk is te combineren met andere bestemmingen in Malawi. Het is bijvoorbeeld een leuke afwisseling met de hoofdstad Lilongwe, het Kuti Wildlife Reserve en het Nyika National Park.

We adviseren het je verder om Malawi te combineren met Zambia en Zimbabwe, zodat je ook topbestemmingen als South Luangwa National Park en uiteraard de Victoria Falls kunt bewonderen. Dat kan tijdens een georganiseerde groepsrondreis, maar ook – als je liever wat zelfstandiger reist – met een fly-in safari. Je krijgt Malawi dan ook van bovenaf te zien.

Wil je ook relaxen in en om Lake Malawi? De specialisten van AfrikaPLUS organiseren prachtige rondreizen waarbij je Lake Malawi aandoet. Deze mooie reis door de wildernis van Zambia en Malawi, bijvoorbeeld.