Amerika OnlyCanada Only

Zoek

In het Bwabwata National Park in Namibië leven mensen en olifanten zij aan zij

Dave Breeker

Dave Breeker

Het Bwabwata National Park is een van de meest indrukwekkende natuurgebieden in het zuidelijke deel van Afrika en je spot er onder meer buffels, antilopes en dus olifanten.

Zeg Namibië en de kans is groot dat je denkt aan woestijn. Dat is ook logisch, want een fors deel van het bijzondere land bestaat inderdaad uit een gortdroge zanderij.

Maar dat is lang niet overal het geval. Neem bijvoorbeeld Bwabwata National Park. Dankzij de regen en de aanwezigheid van de rivier Cunbango is dit natuurgebied, zeker voor Namibische standaarden, opvallend groen. En dat trekt mensen én dieren aan…

Antilopes in Bwabwata

Dit is Bwabwata National Park

Bwabwata National Park is een park van ruim 6.000 vierkante kilometer in het noordoosten van Namibië: het deel dat precies tussen Angola en Botswana in ligt. 

Het natuurgebied, dat door sommigen wordt omschreven als een gigantische oase middenin een woestijn, is thuis voor behoorlijk wat diersoorten die worden beschermd door een effectieve samenwerking tussen een vijftal landen: Angola, Botswana, Namibië, Zambia en Zimbabwe.

Opmerkelijk genoeg kwam men er tijdens deze samenwerking pas achter dat er in het natuurgebied ook mensen wonen: de Caprivi. Ze zijn ongeveer met z’n vijfduizenden en leven hier dus letterlijk zij aan zij met de wilde dieren.

Een bijzonder fenomeen, vinden we.

🏜️ Lees ook dodevlei

Leeuwen in Bwabwata National Park

Dit zie je in Bwabwata National Park

Met dieren bedoelen we vooral de Afrikaanse olifanten waar het park om bekendstaat. Ze komen hier voor omdat het het park bekendstaat als een sleutelbestemming tijdens de olifantenmigratie van Angola naar Botswana’s Chobe National Park. 

Je ziet er verder antilopes, buffels, leeuwen en luipaarden. Het is dat de neushoorn ontbreekt, anders was dit een uitstekende en rustige plaats voor het spotten van de Big Five.

Buffel in Bwabwata National park

Zo bezoek je dit park

Ook Bwabwata bezoek je tijdens een safari. Dat kan het beste door middel van een jeepsafari. De infrastructuur van het park bestaat voornamelijk uit modderige zandwegen en maakt zelf rijden hier lastig.

Het park is een veelgemaakte stop tijdens rondreizen door Namibië. Het ligt dan qua route grofweg tussen het kleine plaatsje Mahangu en Maun, toegangspoort tot de Okavangodelta, in.

🛻 Wil je Bwabwata National Park bezoeken? Dat kan tijdens een rondreis door Namibië. Deze groepsrondreis van AfrikaPLUS bijvoorbeeld, die je meeneemt langs alle hoogtepunten van dit prachtige land.