Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Uit eten in een grot van 120.000 jaar oud: het kan in Kenia

Ali Barbour's Cave Restaurant
Dave Breeker

Dave Breeker

Maak kennis met Ali Barbour’s Cave Restaurant in Mombasa. Een van de meest bijzondere eetgelegenheden in heel Afrika en een must-visit wanneer je de kustregio van Kenia bezoekt.

Een rondreis door landen als Kenia en Tanzania is altijd een goed idee. Het stikt hier tenslotte van de interessante bestemmingen, zoals Amboseli National Park, Lake Manyari National Park, de Serengeti… en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Zo’n aaneenschakeling van schitterende natuurgebieden kan ook vermoeiend zijn. Vooral door het overschot aan indrukken dat je hier opdoet. Het is dan ideaal om je rondreis af te sluiten aan de kust, zodat je een beetje uitgerust terugkeert naar Europa.

Een van de plekken waar dit veel wordt gedaan, in Mombasa. Het wemelt hier tenslotte van de witte stranden en mooie resorts. Aanrader!

🐘 Lees ook Amboseli National Park in Kenia is Afrika’s beste bestemming voor het spotten van olifanten

Ali Barbour's Cave Restaurant in Kenia
Ali Barbour’s Cave Restaurant

Dit is Ali Barbour’s Cave Restaurant

Een van de absolute must-sees in Mombasa is ook een hidden gem. Letterlijk. Ali Barbour’s Cave is namelijk een eetgelegenheid die meters onder de grond ligt. Het – bij het gebrek aan een beter woord – dak is echter open, waardoor je tijdens het eten wél uitzicht hebt op de schitterende sterrenhemel. Een unieke bestemming.

Het restaurant is een ideetje van George en Jackie Barbour die er in de jaren tachtig mee begonnen. Ze lieten de grot daarbij bijna helemaal intact: alleen de keuken en de toiletten zijn hedendaags.

De grot zelf is 120.000 jaar oud. Minstens 120.000 jaar oud, moeten we eigenlijk zeggen. Sommige bronnen spreken namelijk van 180.000 jaar. 

Ali Barbour's Cave Restaurant in Kenia
Ali Barbour’s Cave Restaurant

Dit eet je in Ali Barbour’s Cave Restaurant

Het restaurant, dat qua naam een speling is op Ali Baba en de Veertig Rovers, heeft een internationale kaart waarop van alles en nog wat staat.

De specialiteiten van het huis zijn echter vis en zeevruchten.

Ali Barbour’s Cave Restaurant

Zo kom je er

Bezoeken? Je vindt het restaurant langs Diani Beach Road, in Kwale County, Kenia. Het restaurant is dagelijks geopend, maar het wordt aangeraden om een reservering te maken. Dat kan via de officiële website. 

🥣 Wil jij zelf ook in een oeroude grot eten? Neem eens een kijkje bij de groepsrondreizen door Kenia, van onze vrienden van AfrikaPLUS.