Amerika OnlyCanada Only

Zoek

De Serengeti mag je natúúrlijk niet missen wanneer je naar Afrika gaat…

Dave Breeker

Dave Breeker

…en wij weten hoe je het meeste haalt uit je bezoek aan het Serengeti National Park in Tanzania: een van ’s werelds mooiste wildparken.

Serengeti National Park

Dit is Serengeti National Park

Je hebt ongetwijfeld weleens gehoord van de Serengeti. Dit enorme landschap, dat zich uitstrekt over Tanzania en Kenia, is een schitterende aaneenrijging van savannes en bossen waar behoorlijk wat wilde dieren leven.

Het Serengeti National Park is ‘slechts’ een deel van dit gebied: een beschermd park van 14.500 vierkante kilometer dat immens populair is onder toeristen. Dat heeft meerdere redenen, maar één daarvan valt in het bijzonder op…

Serengeti National Park

Dit zie je in Serengeti National Park

…en dat is de Great Migration – oftewel de Grote Migratie. 

Ieder jaar trekken gazellen, gnoes en zebra’s van Kenia’s Masai Mara National Reserve naar Tanzania’s deel van de Serengeti – op zoek naar eten en een algeheel, beter bestaan. De Grote Migratie is de grootste kuddebeweging op aarde en iets dat veel reizigers ooit willen meemaken.

Hoewel de Serengeti arguably niet de beste plek is om The Great Migration te zien (die eer geven we aan Masai Mara National Reserve in Kenia), is het wel degelijk een once-in-a-lifetime-dingetje. Zorg er dan voor dat je in mei en juni in het park bent. De dieren maken zich in die tijd van het jaar klaar om terug te keren naar Kenia en dat is uiterst indrukwekkend om te zien. Toegegeven: je hebt ook een béétje geluk nodig om er tijdens je vakantie iets van mee te krijgen.

Los van de Great Migration is een bezoek aan de Serengeti een absolute aanrader. Het landschap is er werkelijk prachtig – en ook buiten de migratie om vind je er behoorlijk wat wilde dieren. Hyena’s, jakhalzen en aardwolven, bijvoorbeeld. 

Niet missen wanneer je naar Afrika reist!

🦓 Lees ook Zebramigratie zien: ga naar Makgadikgadi Pans National Park in Botswana

Serengeti National Park

Zo bezoek je het natuurgebied

Serengeti National Park maakt deel uit van een groot aantal rondreizen door dit deel van het continent Afrika. We raden het je aan om een kampeersafari te doen, omdat je hierbij overnacht in de Afrikaanse wildernis. Je ervaart bestemmingen zoals Serengeti NP simpelweg het beste wanneer je er middenin verblijft.

Het park zelf is goed te combineren met andere topbestemmingen in Tanzania, zoals Amboseli National Park.

🛻 Wil jij ook het Serengeti National Park bezoeken? De reisspecialisten van AfrikaPLUS organiseren gave reizen naar Afrika. Deze prachtige groepsrondreis bijvoorbeeld, waarbij je het beste van Tanzania ziet. Natuurlijk hoort het Serengeti National Park daar ook bij.