Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Het Kokerboomwoud van Namibië staat vol buitenaardse bomen…

Dave Breeker

Dave Breeker

Eigenlijk moeten we planten zeggen. Een kokerboom is tenslotte een vetplant die meters hoog kan worden. Maar goed. Doet er niet toe. Veel belangrijker is dat je het Kokerboomwoud niet mag overslaan tijdens je reis door Namibië.

Of het nu planten of bomen zijn: Kokerbomen zijn – raar. Hun onwerkelijke vorm, de gladde takken én het feit dat ze simpelweg niet zo veel voorkomen, zorgen ervoor dat het vreemde gewaarwordingen zijn.

Toch zijn het ook fenomenen die je gezien móet hebben wanneer je het zuiden van Afrika bezoekt. Dé plaats om dat te doen, is het Kokerboomwoud in Namibië.

🌳 Lees ook De Avenue of the Baobabs: de móóiste straat van Afrika

Kokerboomwoud in Namibië

Dit is het Kokerboomwoud

Verwacht geen dicht bos bij het horen van de term Kokerboomwoud. Dit woud bestaat uit een grote vlakte met verspreid daarop een grote hoeveelheid van de iconische planten. De kokerboom groeit uitsluitend op rotsen, wat het woud mogelijk nóg bizarder maakt om te zien. Een landschap dat niet lijkt op welke bestemming dan ook.

Het Kokerboomwoud is een beschermd monument, maar wordt wel privé beheerd door Coenie en Ingrid Nolte. Ze hebben ook een boerderij en een gastverblijf dat direct aan het Kokerboomwoud grenst.

Kokerboomwoud in Namibië

Zo zie je het Kokerboomwoud

Wil je het opmerkelijke Kokerboomwoud zien? Dat snappen we. De gladde bomen vormen in combinatie met de dorre woestijn een opmerkelijk schouwspel. 

We raden het je vooral om er een stukje te lopen, zodat je de bomen in alle rust kunt bekijken.

Onthoud daarbij wel dat het hier behoorlijk warm kan worden én er in de omgeving slangen voorkomen.

Kokerboom in Namibië

Zo bezoek je deze bestemming

Het Kokerboomwoud is een vast onderdeel tijdens verschillende reizen door Namibië. Dat geldt voor zowel reizen in groepsverband als individuele trips. 

Je combineert het woud dan met bestemmingen als het Duits georiënteerde stadje Lüderitz en de woestijn van het Namib-Naukluft National Park. Het Kokerboomwoud ligt min of meer tussen deze twee bestemmingen in.

📸 Wil je de bijzondere kokerbomen van dichtbij zien? AfrikaPLUS organiseert gave groepsrondreizen, zoals deze reis die je het beste van Namibië laat ervaren. Hierbij heb je gelegenheid om ook het Kokerboomwoud te bezoeken.