Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Hét hoogtepunt in de Kirstenbosch National Botanical Garden: de Tree Canopy Walkway

Kirstenbosch National Botanical Garden
Dave Breeker

Dave Breeker

De Tree Canopy Walkway in Kirstenbosch National Botanical Garden wordt door velen ook wel The Boomslang genoemd, omdat ‘ie door een werkelijk schitterend stukje Zuid-Afrika kronkelt.

Kirstenbosch National Botanical Garden

Dit is Kirstenbosch National Botanical Garden

First of all: laat je niet misleiden door de term botanische tuin. De Kirstenbosch National Botanical Garden in Kaapstad, Zuid-Afrika is namelijk verre van wat je bij zo’n begrip verwacht. 

Je ziet hier geen kassen vol met planten die hier speciaal voor toeristen zijn neergeplempt. Het is daarentegen wél een groot natuurgebied op de oostelijke helling van de wereldberoemde Tafelberg.

De botanische tuin heeft wellicht een overdekte serre, maar demonstreert zijn mooiste planten en bloemen daarbuiten. Veel soorten komen alleen in Kaapstad en omgeving voor en het geheel is bijzonder kleurrijk, maar tegelijkertijd ook lekker rustig.

Een unieke bestemming en iets dat je niet moet skippen wanneer je plannen hebt om naar Kaapstad te gaan.

⛰️ Lees ook Niet skippen in Kaapstad: de Tafelberg

Kirstenbosch National Botanical Garden

Dit is de Tree Canopy Walkway

Hét hoogtepunt van de Botanical Garden is echter de Tree Canopy Walkway – of de Centenary Tree Canopy Walkway, zoals het wandelpad voluit heet. Dit is een brug van staal en hout die als een slang door de botanische tuin slingert.

Hij brengt je als bezoeker van het bos op de begane grond naar een hoogte van 12 meter, waarmee je dus boven sommige bomen uitkomt. Dat geeft een geweldig uitzicht over de omringende bergen, waaronder de Tafelberg, tuinen en grasvelden.

De Tree Canopy Walkway zelf is makkelijk te lopen. Hij is slechts 130 meter lang en daarmee de ideale manier om de Kirstenbosch National Botanical Garden snel, maar goed te verkennen.

Kirstenbosch National Botanical Garden

Zo bezoek je de Tree Canopy Walkway

Interesse? Je vindt de Kirstenbosch Botanische Tuin langs de Rhodes Drive in Kaapstad, Zuid-Afrika.

De Tree Canopy Walkway lopen kost géén extra geld, maar je hebt hier natuurlijk wel een kaartje voor de Kirstenbosch National Botanical Garden voor nodig. Check de officiële website van het park voor actuele prijzen en andere bezoekersinformatie.

🪴 Wil jij ook over de Tree Canopy Walkway lopen? AfrikaPLUS organiseert toffe reizen door Zuid-Afrika, waarbij je ook naar Kaapstad gaat. Deze Best of the Cape autorondreis van 17 dagen, bijvoorbeeld.