Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve in Zuid-Afrika is dé place to be voor het spotten van neushoorns

Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve
Dave Breeker

Dave Breeker

In het oosten van Zuid-Afrika vind je een van de oudste natuurparken van het land: het Hluhluwe-Imfozoli Game Reserve. Het natuurgebied is thuis voor de grootste populatie neushoorns ter wereld, maar je kunt er ook de rest van de Big Five spotten.

Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

Dit is het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

Het is een van de meest populaire parken van heel Afrika: het Hluhluwe-Imfozolo Game Reserve. Het schitterende Hluhluwepark werd in 1895 opgericht en bijna honderd jaar later, in 1989, verbonden met het Imfolozipark. Vandaar die gecombineerde naam.

Het natuurgebied is, zeker vergeleken met het Krugerpark, niet immens groot, maar beschikt alsnog over uiteenlopende landschappen. 

Je vindt er bijvoorbeeld heuvels, maar ook grasland en bossen. En natúúrlijk mag de klassieke, Afrikaanse savanne, inclusief inheemse plant- en boomsoorten, niet ontbreken.

🐆 Lees ook De Serengeti mag je natúúrlijk niet missen wanneer je naar Afrika gaat…

Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

Dit zie je in het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

Het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve is een populaire bestemming voor het spotten van witte neushoorns. Er leven hier ruim zestienhonderd exemplaren. Dat maakt het park thuis voor de grootste neushoornpopulatie ter wereld.

De neushoorns zijn vanzelfsprekend niet de enige wilde dieren die hier leven. De rest van de Big Five woont er ook en dus is de kans groot dat je buffels, leeuwen, luipaarden en olifanten spot.

Andere diersoorten in het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve zijn giraffen, cheeta’s, krokodillen en zebra’s.

Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve

Zo bezoek je het natuurgebied

Het park bezoeken doe je door middel van een zogenoemde game drive. Je rijdt hierbij met een jeep door de schitterende natuur. 

Je kunt dit het beste doen tussen maart en oktober. De kans op het spotten van wilde dieren is dan het grootst.

Het Hluhluwe-Imfolozipark is goed te combineren met andere populaire bestemmingen in Zuid-Afrika, zoals de Drakensbergen, de Panorama Route en het Krugerpark. Sla hem niet over tijdens je rondreis. 

🙋🏻‍♀️ Wil je zelf het Hluhluwe-Imfolozi Game Reserve bezoeken? De experts van AfrikaPLUS hebben een aantal prachtige rondreizen door Zuid-Afrika samengesteld, waarbij je dit mooie park aandoet.