Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Etosha National Park: het grootste beschermde natuurgebied van Namibië waar je zelf doorheen mag rijden

Dave Breeker

Dave Breeker

Bijna 23.000 vierkante kilometer vol wilde dieren en verschillende safari-opties? Count us in voor een bezoek aan Etosha National Park.

Etosha National Park in Namibië

Dit is Etosha National Park

‘Grote, witte vlakte van droog water’. Dat is vrij vertaald wat het woord Etosha betekent.

Dat is dan ook, niet geheel verrassend, precies hoe Etosha National Park in Namibië eruit ziet. De naam verwijst naar de gigantische vlakte die hier het middelpunt vormt. 

Het begrip ‘droog water’ slaat op het feit dat het hier doorgaans gortdroog is. Alleen na een flinke regenbui staat het hier onder water.

Punt is – regenen doet het in dit deel van het continent Afrika eigenlijk niet zoveel. Dat gebeurt alleen tussen december en februari. Grote delen van Etosha National Park veranderen dan opeens naar weelderige, groene vlaktes.

🏜️ Lees ook Plannen om de Sossusvlei in Namibië te bezoeken? Sla Dune 45 niet over

Etosha National Park in Namibië

Dit zie je in Etosha National Park

Voor bezoekers is Etosha vooral een schitterend natuurgebied waar het stikt van de dieren. Olifanten, leeuwen, luipaarden, zebra’s, gnoes, neushoorns: je ziet ze hier allemaal. Sterker nog: doordat het park zo vlak en droog is, is de kans op het spotten van wilde dieren behóórlijk groot.

Wat helemáál gaaf is, is het feit dat je met een huurauto door het park mag rijden. Dit is tamelijk uniek voor een beschermd natuurgebied. Georganiseerde safari’s zijn desondanks ook gewoon mogelijk.

Het park kent vier zogenoemde rest camps waar je de nacht kunt doorbrengen: Halali, Namutoni, Okaukeujo en Onkoshi. 

Etosha National Park in Namibië

Zo bezoek je het natuurgebied

Etosha is een populaire bestemming in Namibië. Het park is verdeeld in een westelijk en een oostelijk deel. De meeste dieren vind je in het oosten. Daardoor is het hier ook iets drukker.

Het natuurgebied bezoeken kun je het beste doen tijdens een rondreis door Namibië. Je ziet zo ook de andere hoogtepunten van dit prachtige land.

Reizen door Namibië kan op verschillende manieren. Populaire voorbeelden zijn autorondreizen, camperrondreizen, fly-in-safari’s en kampeersafari’s.

🙋🏻‍♂️ Wil jij Etosha National Park zelf beleven? Onze vrienden van AfrikaPLUS organiseren geweldige reizen door Namibië, zoals deze 17-daagse groepsrondreis langs alle hoogtepunten van dit prachtige land.