Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Een must-visit voor Kenia-reizigers: Hell’s Gate National Park

Dave Breeker

Dave Breeker

Laat je niet misleiden door de naam. Hell’s Gate National Park is een van Kenia’s vele, fenomenale natuurgebieden – en je kunt hem op meerdere manieren bezoeken.

Hell's Gate National Park

Dit is Hell’s Gate National Park

Bijzondere gesteentes. Uitdagende wandelroutes. Veel wildlife. Zomaar wat kenmerken die passen bij nationale park. Het gevarieerde natuurgebied ligt op zo’n 2,5 uur vanuit de hoofdstad Nairobi en is, wat ons betreft, een van de hoogtepunten van het land.

Oh – en die naam? Die heeft het te danken aan het feit dat het landschap hier wordt gedomineerd door een vulkaan. Hij heet Mount Longonot, maar je hoeft je er geen zorgen om te maken. Hij slaapt sinds 1860.

👀 Lees ook Een must-see in Tanzania: de Ngorongoro Krater

Hell's Gate National Park

Dit kun je doen in Hell’s Gate National Park

Hells Gate National Park heeft een aantal hoogtepunten die je niet mag missen.

Een daarvan is Mount Longonot zelf. De bijna drie kilometer (!) hoge vulkaan is te beklimmen, al heb je daar vanzelfsprekend wel de nodige conditie voor nodig. De uitzichten onderweg zijn echter fenomenaal.

Een andere, misschien meer haalbare wandeling is een hike door de Njorowa Gorge. Dit is een behoorlijk nauwe kloof die bekendstaat om zijn kleurverschillen. Het is een schitterende wandeling die we iedereen die goed ter been is kunnen aanraden.

De Fischer’s Tower is nog zo’n bijzonder fenomeen: een pilaar van zo’n 25 meter hoog en voor velen hét boegbeeld van het nationale park. 

Hoe je dit allemaal ziet? Nou – dat kan op meerdere manieren. Wandelen is hier erg populair, omdat dit park naar verhouding niet zo groot is als andere Keniaanse nationale parken. 

Fietssafari’s behoren echter ook tot de populaire mogelijkheden, al adviseren we je wel om dit onder begeleiding te doen. De kans is immers aanwezig dat je onderweg leeuwen of cheeta’s tegenkomt.

Een hele andere manier om het park te verkennen is middels een ballonvlucht. Een garantie voor een unieke ervaring!

Hell's Gate National Park

Zo bezoek je het park

Hell’s Gate National Park is een ideale stop tijdens een rondreis door Oost-Afrika. Deze rondreizen gaan meestal door drie verschillende landen: Kenia, Tanzania en Malawi.

🌋 Wil je zelf de vulkaan beklimmen in Hell’s Gate National Park? AfrikaPLUS biedt een prachtige groepsrondreis door Oost-Afrika aan. Deze reis geeft je gelegenheid om Hell’s Gate te bezoeken.