Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Dit wil je: zwemmen in een warmwaterbron op de bodem van een van Afrika’s móóiste canyons

Dave Breeker

Dave Breeker

Maak kennis met de warmwaterbronnen van Ai-Ais: een natuurlijke spa vlakbij de Fish River Canyon van Namibië.

Fish River Canyon

Dit is de Fish River Canyon

Het Afrikaanse land Namibië heeft niet bepaald een gebrek aan indrukwekkende bestemmingen, maar de Fish River Canyon staat steevast in het lijstje met onze favorieten.

Waarom? Nou – omdat dit een ravijn van 550 meter diep, 27 kilometer breed en 160 kilometer lang is. Je snapt ons punt.

Deze Fish River Canyon is op meerdere manieren te bekijken, bijvoorbeeld vanaf de uitkijkpunten Hell’s Bend, Hikers’ Viewpoint en Sulphur Springs Viewpoint.

🐟 Lees ook Schitterend: de Fish River Canyon in Namibië

Warmwaterbron

Dit zijn de warmwaterbronnen van Ai-Ais

Het is desondanks ook mogelijk om – laten we zeggen – iets meer de diepte in te gaan… 

Aan de zuidzijde van de Fish River Canyon vind je namelijk het plaatsje Ai-Ais. Dat betekent brandend water in de lokale Nama-taal: een naam die ongeveer vertelt wat je hier mag verwachten.

Ai-Ais is namelijk thuis voor een warmwaterbron waarin gezwommen kan worden. Dat is supergaaf, omdat je dit dan doet in een werkelijk fenomenale omgeving. De rotsachtige omgeving van de Fish River Canyon staat in een schril contrast met de groene oase die Ai-Ais is.

Tel daar het feit bij op dat de nachtelijke sterrenhemels hier opmerkelijk helder zijn en je hebt iets wat je, naar ons idee, ooit moet hebben bezocht.

Ai-Ais

Zo bezoek je de warmwaterbronnen van Ai-Ais

De warmwaterbronnen van Ai-Ais maken deel uit van een resort en wellnesscentrum: het Ai-Ais Resort. Het is een wat oudere accommodatie, maar gezien het feit dat je hier de bronnen vindt én het gegeven dat je vanuit het resort eenvoudig de Fish River Canyon verkent, zien we dat maar even door de vingers.

Zowel het resort als de warmwaterbronnen zijn veelvoorkomende onderdelen tijdens rondreizen door Namibië. Dit is dan ook de beste manier om het land te verkennen. Een rondreis, zelfstandig of in groepsverband, stelt je tenslotte in staat om allerlei andere, schitterende bestemmingen in dit land te verkennen. Het Etosha National Park en de Sossusvlei, bijvoorbeeld. Een aanrader!

🏊🏻‍♀️ Wil jij ook lekker ontspannen in de warmwaterbronnen van Ai-Ais? Onze vrienden van AfrikaPLUS bieden toffe reizen door Namibië aan. De prachtige rondreizen zijn een onvergetelijke ervaring!