Amerika OnlyCanada Only

Zoek

De Okavangodelta is een van de meest fascinerende bestemmingen van heel Afrika

Dave Breeker

Dave Breeker

De Okavangodelta in Botswana is de grootste binnendelta ter wereld, waar je heel wat dieren en een schitterende natuur tegenkomt.

Okavangodelta

Dit is de Okavangodelta

Een rivier mondt meestal uit in zee, maar dat is niet altijd het geval. Soms gebeurt dat in een meer, soms in een woestijn. We spreken dan van een binnendelta.

Dat laatste is ook het geval bij de Okavango in Botswana. Deze mondt uit de in Kalahari-woestijn en vormt daar de grootste binnendelta ter wereld: de Okavangodelta.

Okavangodelta

Dit zie je bij de Okavangodelta

De Okavangodelta is een schitterende omgeving bestaande uit uitgestrekte moerassen, lagunes vol papyrus en rietgras en verschillende kleine eilandjes. 

Doordat de Okavango continu water uit de bergen van Angola aanvoert, staat dit geheel – afhankelijk van het seizoen – flink of een beetje onder water. Dat water is kraakhelder, omdat er langs de rivier geen landbouw of industrie is te vinden. En dat levert een werkelijk schitterend schouwspel op.

Nu is de Okavangodelta sowieso al bijzonder om te zien, ware het niet dat dit gebied ook nog eens thuis is voor behoorlijk wat wilde dieren. Olifanten, buffels, giraffen, leeuwen, cheeta’s, wilde honden en luipaarden: ze trekken massaal naar de Okavangodelta. En jij kunt ze allemaal spotten.

🧂 Lees ook Uiterst indrukwekkend: Makgadikgadi Pans National Park in Botswana

Okavangodelta

Zo bezoek je deze bestemming

De Okavangodelta is op meerdere manieren te bezoeken. Wij vinden het echter het gaafst wanneer je hier ook de nacht doorbrengt. Dat kan bijvoorbeeld in een van de tentenkampen. Je wordt dan daadwerkelijk wakker in misschien wel Afrika’s allermooiste natuurgebied.

👀 Wil je zelf deze wereldberoemde delta ervaren? Afrika-specialist AfrikaPLUS biedt meerdere reizen die de Okavangodelta op deze manier aandoen. Reizen kan in groepsverband, maar ook zelfstandig door middel van een zogenoemde fly-in-safari.

De Okavangadelta is goed te combineren met andere hoogtepunten in Botswana. Een goed voorbeeld daarvan is het aangrenzende natuurreservaat Moremi Gami Reserve of de immense zoutvlakte Makgadikgadi Pan.