Amerika OnlyCanada Only

Zoek

De Chapman’s Peak Drive is een must-do voor iedere bezoeker naar Zuid-Afrika

Dave Breeker

Dave Breeker

De Chapman’s Peak Drive wordt over het algemeen gezien als een van de móóiste routes van het continent Afrika: een schitterende, panoramische rit langs de Atlantische kust.

Chapman's Peak Drive

Dit is de Chapman’s Peak Drive

De Chapman’s Peak Drive is een route van zo’n 15 kilometer net buiten het centrum van Kaapstad. Hij brengt reizigers grofweg van het kustplaatsje Hout Bay naar Noordhoek op het zuidelijke schiereiland. Je maakt hierbij een behoorlijke steile klim over Chapman’s Peak.

’15 kilometer?! Is dat dan wel de moeite waard?’

Oh, jazeker. Want ondanks zijn relatief geringe lengte, telt de trip ruim honderd bochten – en achter iedere bocht ontvouwt zich een nieuw, spectaculair uitzicht over de bergen én de oceaan.

Een ideale activiteit voor iedereen die het eventjes heeft gehad met de drukte van Kaapstad.

🚘 Lees ook De Panoramaroute door Zuid-Afrika is een van de gááfste roadtrips ter wereld

Chapman's Peak Drive

Dit zie je onderweg

Rijden over de Chapman’s Peak is een ware belevenis. Je slingert van uitkijkpunt naar uitkijkpunt, de een nog indrukwekkender dan de ander.

Die Josie Lookout, bijvoorbeeld. Een plek waarvandaan je uitkijkt over het schitterende witte strand van Noordkust. Da’s ook een aanrader tijdens de zonsondergang, trouwens.

De roadtrip is nog het beste te vergelijken met een soort real-life autocommercial. Niet geheel toevallig zijn er ook meerdere automerken die hier ook daadwerkelijk een reclame hebben opgenomen. Mercedes-Benz, bijvoorbeeld. 

Dat deden ze overigens nadat een chauffeur in een Mercedes-Benz tijdens het rijden van de Chapman’s Peak Drive uit de bocht vloog, maar de bijbehorende, metershoge vrije val wél overleefde. Mercedes-Benz gebruikte het incident om de veiligheid van haar wagens te demonstreren – bizar genoeg.

Chapman's Peak Drive

Zo rij je de Chapman’s Peak Drive

De Chapman’s Peak Drive is prima te rijden vanuit Kaapstad: voor velen een van de highlights tijdens een trip naar Zuid-Afrika. 

Start hiervoor in Hout Bay en volg daarna de borden tot je in Noordhoek bent. Andersom kan vanzelfsprekend ook.

🙋🏻‍♀️ Wil jij deze prachtige route zelf beleven? De reisexperts van AfrikaPLUS organiseren schitterende rondreizen door Zuid-Afrika, die Kaapstad aandoen. Ideaal te combineren met deze roadtrip!