Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Bezoek zeker Bo-Kaap: de meest kleurrijke wijk van Kaapstad

Bo-Kaap wordt ook wel de Maleisische Buurt genoemd en is een van de uniekste wijken van Zuid-Afrika. Dat komt niet in de laatste plaats door de schilderachtige huisjes die je hier tegenkomt.

Dit is Bo-Kaap

Bo-Kaap is een kleurrijke buurt aan de voet van Signal Hill. Het bonte karakter is niet alleen terug te zien in de kleuren van de huisjes en andere gebouwen, maar ook in de samenstelling van de lokale bevolking. Bo-Kaap is een mengelmoes van culturen, al is het merendeel daarvan islamitisch: zo’n 90%.

Hoewel Bo-Kaap er nu misschien vrolijk uitziet, heeft het een tamelijke donkere historie. De meeste inwoners van de buurt zijn namelijk afstammelingen van de slaven die hier in de zestiende en zeventiende eeuw door onder meer Nederlanders naartoe werden gehaald.

Deze slaven kwamen oorspronkelijk uit Azië en andere delen van Afrika. Met name Indonesië is een veelvoorkomend land van herkomst. 

De bijnaam Maleisische Buurt is dan ook eigenlijk niet terecht. Slechts een klein deel van de bewoners komt oorspronkelijk uit Maleisië.

🏞️ Lees ook: De Panoramaroute door Zuid-Afrika is een van de gááfste roadtrips ter wereld

Dit zie je in Bo-Kaap

Een van de meest indrukwekkende bestemmingen in dit stadsdeel is het Iziko Bo-Kaap Museum. Deze expo vertelt je van alles over de geschiedenis, de bevolking en de reden waarom de wijk eruit ziet zoals het eruit ziet. Het museum is bovendien gevestigd in een van de oudste panden van de buurt.

Nadat je kennis over de wijk is bijgespijkerd, is het zaak om deze in de praktijk te brengen. Loop bijvoorbeeld door de Dorp Straat om de sfeer te proeven.

Letterlijk. Een van de vele highlights van Bo-Kaap is de unieke, Kaap-Maleise keuken die pittige en zoete smaken met elkaar combineert.

Bo-Kaap

Zo kom je er

Kaapstad bezoeken is voor veel reizigers naar Zuid-Afrika een van de hoogtepunten van een bezoek aan het land. Het is een ideaal startpunt voor routes naar onder meer het Addo Elephant National Park, het Krugerpark en die andere grote stad – Johannesburg. 

Zo’n roadtrip maken kan op meerdere manieren: zelfstandig met een auto of een camper, maar ook in groepsverband.

🙋🏻‍♂️ Wil jij Kaapstad met eigen ogen zien? De specialisten van AfrikaPLUS organiseren een aantal schitterende reizen door Zuid-Afrika, waarbij je Kaapstad aandoet. Deze avontuurlijke autorondreis bijvoorbeeld, die begint in Kaapstad en eindigt in Johannesburg.