Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Amboseli National Park in Kenia is Afrika’s beste bestemming voor het spotten van olifanten

Boy Tijbosch

Boy Tijbosch

Dit natuurgebied in Kenia staat bekend om zijn olifantenkuddes, hoewel je er veel meer wildlife spot. Giraffes, zebra’s en leeuwen, bijvoorbeeld. En hadden wel al gezegd dat de Kilimanjaro hiervandaan op sublieme wijze zichtbaar is?

Unsplash

Dit is Amboseli National Park

Amboseli National Park is een enorm park van bijna 400 vierkante kilometer in het zuiden van Kenia. Het is het op één na populairste natuurgebied van het land, na de Masai Mara.

Dat komt onder meer doordat Amboseli National Park zo divers is. Je ziet er open vlaktes, maar ook moerassen – om maar wat te noemen. De gigantische Mount Kilimanjaro is daarbij altijd op de achtergrond aanwezig. Deze staat zo’n 40 kilometer verderop in buurtland Tanzania.

Er wonen overigens ook nog mensen in Amboseli National Park: de Masai.

🦁 Lees ook Test

Dit zie je in Amboseli National Park

Hoe indrukwekkend de flora van het park ook is: de meeste mensen komen hier vooral voor de wilde dieren. Met name de olifanten – of savanne-olifanten, moeten we eigenlijk zeggen – zijn erg in trek. Amboseli National Park telt er zo’n zeshonderd en die worden allemaal beschermd. Vandaar dat het er ook zoveel zijn.

Maar dat is niet alles. Ook giraffes, cheetah’s, nijlpaarden, hyena’s en gnoes noemen Amboseli National Park hun thuis.

Hoe je dat allemaal ziet? Tijdens een safari, uiteraard. Dat kan per jeep, hoewel er hier ook veel wandelsafari’s worden georganiseerd.

Zoek je een goed uitkijkpunt om dit allemaal in je op te nemen? Wij adviseren Observation Hill: een van de beroemdste plekken in het park.

Zo bezoek je het park

Wil je het meeste uit je parkbezoek halen? Bezoek Amboseli National Park dan na zonsondergang óf vlak voordat de zon ondergaat. Je ziet dan de meeste olifanten en andere, wilde dieren.

Veel reizigers bezoeken Amboseli National Park tijdens een rondreis waarbij ook andere Afrikaanse landen worden bezocht, zoals Tanzania. 

Bestemmingen waarmee het park vaak wordt gecombineerd, zijn Lake Nakuru National Park, Masai Mara (het meest bezochte park van Kenia) en de Ngorongoro Crater.