Amerika OnlyCanada Only

Zoek

Afgelegen, authentiek en ongerept: Mana Pools National Park in Zimbabwe

Dave Breeker

Dave Breeker

Mana Pools National Park in Zimbabwe hoort bij onze favoriete bestemmingen van heel Afrika. Dat komt door de schitterende natuur, de vele zoogdieren die er wonen én het feit dat er simpelweg niet zoveel toeristen komen.

Mana Pools NP

Dit is Mana Pools National Park

Zimbabwe heeft absoluut geen gebrek aan fabuleuze bestemmingen. De Victoria Falls en het Hwange National Park zijn daar beiden levende bewijzen van.

Het Mana Pools NP hoort daar wat ons betreft ook zeker bij, al wordt het natuurgebied beduidend minder bezocht. 

De reden daartoe? Die zit hem in de naamgeving van het park. Mana Pools betekent namelijk Vier Meren in het Shona: een verwijzing naar de grote wateren die je hier vindt. 

Maar juist die meren maken het park lastig bereikbaar. Dat kan eigenlijk alleen met een klein sportvliegtuigje: een zogenoemde fly-in-safari.

📍 Lees ook Bij het Afrikaanse Vierlandenpunt komen de grenzen van vier Afrikaanse landen bijeen

Mana Pools NP

Dit zie je in Mana Pools National Park

Zo’n fly-in-safari is wel dé ultieme gelegenheid om in alle rust te genieten van het wildlife dat Mana Pools heeft te bieden. Want wilde dieren – die zitten er. Olifanten, zebra’s, antilopes, wilde honden, leeuwen, nijlpaarden en krokodillen: ze noemen het Mana Pools natuurgebied allemaal hun thuis.

En dan hebben we het nog niet eens over alle unieke vogelsoorten gehad. Want zeg nou zelf: heb jij weleens van de Afrikaanse schaarbek, de roodbekwever en de diksnavelkoekoek gehoord?

Mana Pools NP

Zo bezoek je het natuurgebied

Verschillende touroperators bieden fly-in-safari’s naar Mana Pools, waardoor je dus met een klein vliegtuigje deze kant op gaat. Eenmaal daar aangekomen kun je het park op meerdere manieren verkennen. Een jeepsafari is een van de mogelijkheden, net als een wandelsafari. Bij die tweede optie word je volop bijgepraat over alles wat je onderweg tegenkomt.

Omdat Mana Pools toch bestaat uit veel water, is het ook een aanrader om het park per boot of kano te verkennen.

🙋🏻‍♀️ Wil je Mana Pools National Park zelf bezoeken? Bij AfrikaPLUS zit de fly-in-safari inbegrepen bij sommige rondreizen door Zimbabwe. Je combineert Mana Pools National Park dan met andere topbestemmingen in dit bijzondere land, zoals de Victoria Falls.